ODLOČITVE, ODLOČITVE … IN KAKO SE JE ZAČELA ZGODBA Z BLOGOM?

Po pravici povedano, se sama najbrž še nekaj časa ne bi odločila za pisanje bloga. Glede na to, da rada pišem, sem seveda razmišljala o tem, da bi bilo dobro pisati blog in izdati knjigo o resnicah in zmotah v partnerstvu, ki sem jo začela pisati že pozimi. A eno je razmišljati, drugo pa je spraviti to kreativnost v akcijo. In ravno zato sem neskončno hvaležna in vesela, da sem osebno uspela spoznati avtorico knjižnih uspešnic Česar nas niso naučili v šolah, Ameriški milijonarji so spregovorili, Virusi Sloveniji in Najdi svojo srečo in mir Petro Škarja (tisti, ki je še ne poznate, lahko pokukate na njeno spletno stran www.petraskarja.com), ki je moje življenje obrnila na glavo in me premaknila od razmišljanja k akciji. Če si nečesa resnično želimo, potem so potrebna konkretna dejanja, kajne?! Dodatna pomoč pa je vedno dobrodošla, saj se sama najbrž še nekaj časa ne bi spravila k pisanju svojega bloga in izdaji knjige. In kako se je vse skupaj torej začelo?

Odločitev

Lansko leto sva s prijateljico Nino šli na brezplačni seminar Mentor2Millions, kjer je Smiljan Mori govoril o tem, kako postati najbolje plačan avtor, coach, govornik. Gostujoča predavateljica je bila Petra Škarja. Moram priznati, da takrat še nisem poznala ne nje ne njenih del (kar se mi danes zdi obupno), saj sem se ukvarjala predvsem z literaturo na faksu, saj študiram slovenščino in nemščino. Njena pojava mi je bila takoj všeč, saj je bila tako topla, iskrena, sproščena, in medtem ko je govorila, sem začutila njeno strast do pisanja. Seveda sem si kaj kmalu prebrala tudi njene knjige, ki so me navdušile, saj so zelo zanimive in uporabne. Težko izberem najboljšo, a Česar me niso naučili v šolah me je definitivno očarala, saj mi je dodatno razširila obzorja (o tej čudoviti knjigi, ki je na nadaljnjo smer mojega življenja pozitivno vplivala, bom vsekakor še pisala).

V mesecu maju sem končno naredila korak naprej in se prijavila na Petrin seminar Kako izdati knjigo … in z njo zaslužiti? Zanimivo pri tem pa je bilo, da sva bila s fantom na isti dan ob skoraj isti uri povabljena na slovesnost v Slovensko filharmonijo ob deseti obletnici neodvisnosti Črne gore (moj fant je namreč Črnogorec). Torej, kaj narediti? Iti na eno ali drugo? Takšne priložnosti se ne dogajajo vsak dan, zato se včasih moraš odločiti, kaj storiti in kakšne so tvoje prioritete. Fant mi je svetoval, naj grem na seminar, saj me pisanje knjige zelo veseli in ve, da so to moje sanje. Enako pa mi je povedala tudi moja prijateljica, “zmüslijevka” Tina, ena najbolj energičnih in pozitivnih oseb, kar jih poznam (če njene sestre in nje slučajno še ne poznate, kliknite na www.zmuesli.si, kjer si lahko namešate müesli po svojem okusu. So brez sladkorja, pa vendarle tako zelo okusni, jaz sem resnično navdušena!). 🙂 

Kakor koli že, ta posvet je bil zame dovolj, poslušala sem svoje srce (in razum) ter se v hipu odločila, da vplačam seminar. 19. maja sem se torej odpravila v hotel Nox, kjer je bilo na seminarju najmanj petdeset pozitivno razpoloženih ljudi z željo, da izdajo svojo knjigo. Nekateri so jo imeli že napisano in izdano, drugi napisano v celoti, tretji nekje na pol (med njimi sem bila tudi jaz, s 70 stranmi svoje knjige o partnerstvu), spet četrti pa knjige še niso začeli pisati. A družila nas je ista želja: slišati Petrine koristne nasvete na podlagi lastnih izkušenj. Ob odlični predavateljici je triurni seminar minil kot bi mignil. Spoznala sem kar nekaj izjemnih, uspešnih, pozitivnih ljudi, s katerimi sem tudi izmenjala nekaj besed. Pred koncem seminarja je Petra ponudila opcijo, da bo trem obiskovalcem ponudila pomoč in oporo pri izdaji svoje knjige. Seveda nisem dolgo razmišljala, zato sem izpolnila formular. “Izgubiti nimam kaj,” sem si rekla. Navedla sem, o kateri temi pišem in zakaj mislim, da bi mi ravno Petra pri tem lahko pomagala oz. kje so najine stične točke.

Minilo je nekaj dni in povsem sem že pozabila na to, da sem izpolnila formular, ko sem prejela Petrin e-mail z naslovom Z veseljem bi bila del tvoje zgodbe. “Wau, ali jaz to prav vidim?” me je spreletelo. Kmalu zatem pa me je obvzela nepopisna sreča, ker mi je Petra ponudila svojo pomoč pri izdaji moje knjige. Pomoč izkušene in uspešne avtorice je vsekakor močno dobrodošla. Hkrati je to zame pomenilo tudi “brco v rit”, da stvari končno vzamem v svoje roke, neham le razmišljati o tem, »kako bi bilo, če bi bilo«, ampak dejansko nekaj ustvarim.

S Petro sva se kaj kmalu seveda slišali po telefonu in 1. junija sva se zmenili za pijačo, da se tudi malo bolje spoznava. Ti dve urici, kolikor je trajalo najino spoznavanje, je minilo neverjetno hitro, saj imava kar nekaj stičnih točk. Petra je oseba, ki je premišljena, ve, kaj dela in je polna uporabnih nasvetov. Nemudoma me je pozvala, naj si naredim blog, da me ljudje bolje spoznajo. Sanje zato počasi postajajo resničnost, potrebna je le akcija! Če se sami ne znamo prisiliti k dejanjem, je zato več kot dobrodošla pomoč osebe, ki nas k temu spodbudi in nam pomaga na naši poti. Saj veste, začetek je vedno težak in lepo je, če se najde oseba, ki nam s koristnimi nasveti stoji ob strani, da bomo na novi poti delali čim manj “začetniških” napak.

Torej: poti nazaj ni. Končno sem se vrgla v to, kar ljubim. Jeseni torej lahko pričakujete mojo knjigo o partnerstvu (točnega naslova še nima, ker še ni dokončana), v roku enega tedna (do deset dni) pa bom z vami delila tudi e-priročnik 12 nasvetov, kako v svoje življenje priklicati pravega partnerja. Je splošen, a temelji na moji lastni izkušnji, tako da upam, da bom z njim lahko pomagala čim večjemu številu ljudi.

S spodnjim citatom, ki je v teh trenutkih tudi moje vodilo, vas do takrat lepo pozdravljam. 🙂

Zag_Ziglar

banner_1