O MENI

Moje ime je Renata Keković. Sem žena, mati, blogerka, avtorica e-knjige 12 nasvetov, kako v svoje življenje priklicati pravega partnerja, prodajna referentka, v preteklosti sem se ukvarjala z manekenstvom, s pospeševanjem prodaje, promocijami in hostesnim delom. Do zaključka študija slovenščine in nemščine na Filozofski fakulteti v Ljubljani mi manjkata dva izpita in diploma. Občasno lektoriram in inštruiram, pred kratkim pa sem napisala tudi svojo prvo knjigo V iskanju ljubezni – Kako sem premagala vrtinec laži, prevar in udarcev ter spoznala ljubezen do sebe.

Sicer sem simpatično, komunikativno, prijazno in pozitivno dekle, ki je zaljubljeno v življenje. Ogromno mi pomenijo moja družina, partner ter odnosi s prijatelji. Obožujem sprehode v naravi, sonce, morje, sproščene kavice v dobri družbi, izlete, poslušanje dobre glasbe in modo, saj je manekenstvo moj hobi že nekaj let. Zelo rada pišem in na papir zlivam svoje misli. Ljubezen do pisanja sem razvila že v osnovni šoli, zdaj pa je napočil čas, da ta ljubezen pride tudi do izraza.

Verjamem, da mora človek v življenju početi to, kar ljubi, saj bo le tako izpolnjen, srečen in uspešen. Sama sem se zato tudi odločila narediti prvi korak v tej smeri. S svojim pisanjem in besedo želim pomagati ljudem, da jih doseže moje sporočilo na področju partnerskih odnosov in razbijanja nekaterih stereotipov, področja zdravega načina življenja ter spremembe šolskega sistema (sama sem skoraj diplomirana slovenistka in nemcistka, a se ne strinjam z zastarelim načinom poučevanja). To je torej le nekaj tem, o katerih bom pisala.

Zakaj sirena88.com?

Svojo spletno stran sem poimenovala www.sirena88.com. Nedavno sem se namreč malce igrala s svojim dekliškim imenom in priimkom (Renata Simić) ter ugotovila, da če izpustim dve črki v imenu in tri v priimku, nastane novo, skrajšano ime: Sirena.

Število 88 pomeni letnico mojega rojstva, angelsko število 8 pa v sebi nosi moč ravnovesja in obilja. Pripoveduje o tem, kje je naša pot, sreča in ljubezen.

Sirena je po SSKJ naprava, ki z močnim, predirljivim zvokom naznanja kaj, opozarja na nekaj. V grški mitologiji so bile sirene morske nimfe, pol deklice pol ribe, ki so s svojim zapeljivim glasom privabljale mornarje in jih pogubljale. Pozitivne sanje o sireni pa pomenijo, da smo v stiku s svojo žensko energijo in jo podzavestno sprejemamo.

Vsekakor gre za zanimiv opis, zase bi rekla, da sem kar v stiku s svojo žensko platjo, s svojim glasom bi rada dosegla in vplivala na čim večje število ljudi, da spremenijo svoja življenja na bolje. Moja naloga je širjenje ljubezni in pozitivne energije med ljudmi. 🙂