O MENI

Sem simpatična, komunikativna, prijazna in pozitivna punca, ki je zaljubljena v življenje. Ogromno mi pomeni moja družina, partner ter odnosi s prijatelji. Obožujem sprehode v naravi, sonce, morje, sproščene kavice v dobri družbi, izlete, poslušanje dobre glasbe in modo, saj je manekenstvo moj hobi že nekaj let. Zelo rada pišem in na papir zlivam svoje misli. Ljubezen do pisanja sem razvila že v osnovni šoli, zdaj pa je napočil čas, da ta ljubezen pride tudi do izraza.

Verjamem, da mora človek v življenju početi to, kar ljubi, saj bo le tako izpolnjen, srečen in uspešen. Sama sem se zato tudi odločila narediti prvi korak v tej smeri. S svojim pisanjem in besedo želim pomagati ljudem, da jih doseže moje sporočilo na področju partnerskih odnosov in razbijanja nekaterih stereotipov, področja zdravega načina življenja ter spremembe šolskega sistema (sama sem skoraj diplomirana slovenistka in nemcistka, a se ne strinjam z zastarelim načinom poučevanja). To je torej le nekaj tem, s katerimi se nameravam ukvarjati.

Kako je iz Renate Simič nastala Sirena?

Svojo spletno stran sem poimenovala www.sirena88.com. Nedavno sem se namreč malce igrala s svojim imenom in priimkom ter ugotovila, da če izpustim dve črki v imenu in tri v priimku, nastane novo, skrajšano ime: Sirena.

Število 88 pomeni letnico mojega rojstva, angelsko število 8 pa v sebi nosi moč ravnovesja in obilja. Pripoveduje o tem, kje je naša pot, sreča in ljubezen.

Sirena je po SSKJ naprava, ki z močnim, predirljivim zvokom naznanja kaj, opozarja na nekaj. V grški mitologiji so bile sirene morske nimfe, pol deklice pol ribe, ki so s svojim zapeljivim glasom privabljale mornarje in jih pogubljale. Pozitivne sanje o sireni pa pomenijo, da smo v stiku s svojo žensko energijo in jo podzavestno sprejemamo.

Vsekakor gre za zanimiv opis, zase bi rekla, da sem kar v stiku s svojo žensko platjo, s svojim glasom bi rada dosegla in vplivala na čim večje število ljudi, da spremenijo svoja življenja na bolje. Moja naloga je širjenje ljubezni in pozitivne energije med ljudmi. 🙂